Ingrediënten
- 175 gr boter, op kamertemperatuur *
- 125 gr witte basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 225 gr bloem
- 1/2 tl gemberpoeder
- 75 gr stemgember
* Ik heb de koekjes gemaakt met veganistische boter en dat werkte erg goed.
Bereidingswijze
Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en out in een kom en meng door elkaar. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg de bloem en gember toe en meng alles tot een deeg. Maak een rol van het deeg met een doorsnede van 4 à 6 centimeter. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Maak je deze koekjes in de zomer? Koel hem dan nog even extra door hem 10 minuten in de vriezer te doen, zodat het deeg niet te zacht wordt.
Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Geen hetelucht, maar onder- en bovenwarmte.
Snijd van de deegrol plakjes van 0,75 centimeter dik en leg deze met voldoen-de afstand van elkaar op de bakplaat. De koekjes lopen niet heel veel uit.
Bak de koekjes in 16-19 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.