Wat krijg je als onze chocoladekruidnoot en ontbijtkoek een kind zouden krijgen? Nou, dan krijg je Magenbrot. Mijn Zwitserse collega Linda bracht mij hiervan op de hoogte en begreep niet waarom wij Nederlanders deze lekkernij nog niet omarmd hadden. Nu ik ze zelf met Linda gemaakt heb, weet ik het ook niet, want dit spul is goddelijk!

Ingrediënten

  • 380 g tarwemeel
  • 120 g grof tarwemeel.
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1.5 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2.5 g zout (1/2 theelepel)
  • 350 g suiker
  • 300 g water

Glazuur

  • 100 g chocolade (50g 70.5%, 50g 33.6%)
  • 20 g boter
  • 70 g water
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 160 g poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een kom het meel, bakpoeder, cacaopoeder, de kruiden en het zout.
  3. Voeg vervolgens het suiker en water toe en verwerk tot een deeg.
  4. Strijk dit deeg (ongeveer 1,5 á 2,0 cm dik) uit op een rechthoekige bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bak 20 minuten, laat afkoelen en snij dan in stukjes van 4 x 4 cm.
  6. Voor het glazuur smelt de chocolade met boter au-bain-marie. Wanneer gesmolten voeg het cacaopoeder en suiker toe. Meng nu het water en klop met een garde totdat het glazuur een mooie consistentie heeft en het mooi glad is.
  7. Doe het Magenbrot in een grote kom, giet het glazuur erover en meng tot alle stukjes gelijkmatig zijn geglazuurd.
  8. Leg op een rooster en laat drogen. Het kan meer dan 12 uur duren voordat ze echt mooi droog zijn.