Ingrediënten
- 380 g tarwemeel
- 120 g grof tarwemeel.
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1.5 theelepel kruidnagelpoeder
- 2.5 g zout (1/2 theelepel)
- 350 g suiker
- 300 g water
Glazuur
- 100 g chocolade (50g 70.5%, 50g 33.6%)
- 20 g boter
- 70 g water
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 160 g poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom het meel, bakpoeder, cacaopoeder, de kruiden en het zout.
- Voeg vervolgens het suiker en water toe en verwerk tot een deeg.
- Strijk dit deeg (ongeveer 1,5 á 2,0 cm dik) uit op een rechthoekige bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak 20 minuten, laat afkoelen en snij dan in stukjes van 4 x 4 cm.
- Voor het glazuur smelt de chocolade met boter au-bain-marie. Wanneer gesmolten voeg het cacaopoeder en suiker toe. Meng nu het water en klop met een garde totdat het glazuur een mooie consistentie heeft en het mooi glad is.
- Doe het Magenbrot in een grote kom, giet het glazuur erover en meng tot alle stukjes gelijkmatig zijn geglazuurd.
- Leg op een rooster en laat drogen. Het kan meer dan 12 uur duren voordat ze echt mooi droog zijn.