Ingrediënten
- 4 aardappels, geschild en in stukken gesneden
- 400 g spruiten, schoongemaakt.
- 270 g paddenstoelen
- 1 eetlepel olie
- 250 ml slagroom
- 3 eieren
- 80 g geraspte kaas
- 1/2 eetlepel dragon
- 1/2 theelepel poedersuiker
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels paneermeel
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
Shoarma kruiden
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Terwijl de oven opwarmt, kook je de aardappels in een pot met kokend water gedurende 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Ondertussen verhit je in een grote koekenpan een eetlepel olie op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze beginnen te bruinen.
- In een grote kom combineer je de slagroom, eieren, 40 gram geraspte kaas, dragon, poedersuiker, Griekse yoghurt, twee eetlepels paneermeel en knoflookpoeder. Klop goed door elkaar. Zet opzij.
- In een andere kom scheur je de paddenstoelen in kleinere stukjes. Meng de gerookte paprika, zeezout, gemalen komijn, uienpoeder, kaneel, zwarte peper, chilivlokken, gemalen koriander, gedroogde oregano en gedroogde tijm in de olie. Hussel de paddenstoelen door het kruiden-oliemengsel tot ze goed bedekt zijn.
- In een andere koekenpan bak je de gekruide paddenstoelen op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5-7 minuten tot ze gaar zijn en licht knapperig.
- Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de koekenpan met de spruiten, samen met de gebakken paddenstoelen. Roer goed door.
- Giet het mengsel van room en eieren over het groente- en paddenstoelenmengsel. Als je pan niet ovenbestendig is, verplaats dan alles naar een ovenbestendige schaal.
- Bestrooi de bovenkant met het resterende paneermeel en de overige 40 gram geraspte kaas.
- Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin en borrelend is.