“Verdure” betekent in het Italiaans “groenten”, en dat staat centraal in dit gerecht. Deze Risotto ai Verdure is gemaakt met eenvoudige, alledaagse groenten die je wellicht al in huis hebt. De combinatie van rokerige Parmezaanse kaas en een vleugje ansjovis zorgt voor een diepe smaak, waardoor de simpelheid van de groenten helemaal tot zijn recht komt.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • Halve ui
  • Halve prei
  • 1 lente ui
  • 2/3 wortel
  • Twee tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 ansjovis, fijngesneden
  • 150 g risotto
  • 100ml witte wijn
  • 500 ml bouillon
  • 100 g bevroren doperwten
  • 30 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak op halfhoog vuur de halve ui, halve prei, 1 lente ui en 2/3 wortel.
  2. Als de groente begint te karamelliseren, voeg je de fijngesneden knoflook toe en zet je het vuur laag.
  3. Voeg na 1 minuut 1 theelepel tomatenpuree en de twee fijngesneden ansjovis. toe en roer deze door de groente heen.
  4. Voeg vervolgens 150 gram risotto toe, roer alles goed door en bak de risotto nog een minuutje mee.
  5. Blus het geheel af met 50ml van de witte wijn en laat de risotto de wijn volledig opnemen met het vuur laag.
  6. Voeg vervolgens een gedeelte van de 500 ml bouillon toe, net genoeg om de risotto onder water te zetten, en laat de risotto de bouillon volledig opnemen. Herhaal dit proces totdat de risotto gaar is, wat ongeveer 20 minuten kan duren.
  7. Voeg 5 minuten voor het einde de bevroren doperwten toe.
  8. Meng als laatste de Parmezaanse kaas erdoor en serveer direct.