Een lekkere pasta waar de gorgonzola samensmelt met geroosterde walnoten en kappertjes tot een romig saus. Het roosteren van de walnoten haalt hun smaak op, en de wijn, balsamico en gerookte paprika poeder zorgen voor een hartige en diepe smaak. Om al deze zware smaken een beetje tegen gas te geven voegen we lekker veel broccoli toe. Deze pasta is ideaal voor een doordeweekse avond, maar hopelijk toch net iets anders dan normaal.

Ingrediënten

  • 1 theelepel groente bouillonpoeder (half blokje)
  • 150 gram slagroom
  • 3 theelepels kappertjes
  • 90 gram geroosterde walnoten
  • 100 gram gorgonzola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot (50 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 24 gram balsamico
  • 1 mespunt gerookt paprika poeder
  • 50 gram witte wijn

Bereidingswijze

  1. Zet 1 liter water op om te koken.
  2. Rooster de walnoten in een droge, warme pan tot ze beginnen te geuren.
  3. Kook de broccoliroosjes in het reeds kokende water samen met een theelepel bouillon voor 7 minuten. Giet de broccoli daarna af, maar bewaar het kookvocht. Ga verder met de volgende stappen terwijl de broccoli kookt.
  4. Zet nog eens 1,5 liter water op voor de pasta.
  5. Doe de gorgonzola, slagroom, kappertjes, zout en de geroosterde walnoten in een keukenmachine en blend tot een smeuïge saus.
  6. Fruit de fijngesneden sjalot in de olie gedurende 2 minuten. Voeg daarna de fijngesneden knoflook toe en fruit nog 2 minuten verder.
  7. Voeg de balsamico toe en laat het inkoken tot het aankoekt op de bodem van de pan. Blus daarna af met 50ml witte wijn en laat dit bijna helemaal verdampen.
  8. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Meng nu de roomsaus met het ui-knoflook-wijnmengsel in de pan en warm dit op laag vuur op. Roer goed door. Als de saus te dik wordt, voeg dan wat van het bewaarde kookvocht van de broccoli toe om te verdunnen.
  10. Voeg nog 20ml witte wijn en een mespuntje gerookt paprikapoeder toe aan de saus en breng op smaak met flink wat zwarte peper.
  11. Meng als laatste de gekookte pasta en de broccoli door de saus. Roer goed door en serveer direct.