Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie.
25 gram knoflook (ongeveer 5 tot 6 tenen)
16 gram scherpe peper
- scherp: 1 Habanero of Adjuma
- mild: 1 Spaanse peper
100 gram ui
25 gram geschilde gember
50 gram water
3 kruidnagels
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel fenegriekzaad
500 gram rode bieten, gesneden in stukjes van 3x3cm (ongeveer 3 grote bieten)
250 gram basmati rijst
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
350 gram gepureerde tomaten (uit blik of vers)
1/2 theelepel Zout
Optioneel ter garnering
- Korianderblaadjes
- Komijnzaadjes
Bereidingswijze
- Schil de gember, knoflook en ui. Snijd de uien in enkele stukken. Verwijder de zaadjes uit de peper en pureer dit alles met 50 ml water tot een gladde massa.
- Zet water op voor de rijst.
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Voeg de kruidnagels, knoflookpoeder en gemalen fenegriekzaad toe. Roerbak dit ongeveer 1 minuut of tot de zaadjes beginnen te knetteren.
- Doe de gesneden bieten in de pan, draai het vuur hoog en roerbak ze 5 minuten.
- Voeg 210 ml water toe en breng het aan de kook.
- Zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat de bieten 10 minuten sudderen.
- In de tussentijd, weeg de rijst af en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
- Voeg de resterende specerijen, de gepureerde tomaten en zout toe aan de pan met bieten. Laat het geheel nog 10 minuten koken.
Optioneel: Garneer de rijst met komijnzaadjes en de curry met verse korianderblaadjes.