Ik heb mijn collega’s dit recept ooit beloofd, toen ik ze spontaan aanbood om bij mij te blijven eten. Een vegatarisch gerecht is altijd veilig, zodat je weet dat de meeste mensen er van kunnen genieten. Echter, mijn collega’s hebben dit gerecht nooit mogen proeven. Dat kwam niet doordat het mislukte, maar omdat ik de sleutels van mijn eigen huis was vergeten!

Ingrediënten

  • Olie of ghee om te bakken
  • 200 gram paneer, in blokjes gesneden
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • Snufje zout
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 225 gram bevroren spinazie, ontdooid en gepureerd
  • 2 pucks (2x100gram) Indiaase basis saus
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel milde Madras kerriepoeder
  • 2 eetlepels slagroom
  • Een snufje suiker

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olie in een pan en bak de paneer aan alle kanten goudbruin. Haal de paneer uit de pan en zet apart.
  2. In dezelfde pan voeg je wat meer olie toe en bak je de fijngehakte ui tot deze zacht is.
  3. Voeg de tomaat en een snufje zout toe en bak deze mee tot deze zacht is.
  4. Voeg de knoflook toe en bak deze nog even mee en blus daarna het geheel af met 1 puck indiaase basis saus.
  5. Voeg de chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en milde Madras kerriepoeder toe. Meng goed.
  6. Voeg de gepureerde spinazie toe en nogmaals 1 puck indiaase basis saus en meng goed. Laat het geheel sudderen tot de spinazie warm is.
  7. Voeg de gebakken paneer toe aan de saus en laat het geheel nog even sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  8. Breng op smaak met een snufje suiker en eventueel nog wat zout.
  9. Zet het vuur uit en voeg de slagroom toe en roer goed door.

Kijk de orginele video hier: