Ingrediënten
Basis saus
- 1 kilo witte uien, gehalveerd
- Halve rode paprika, gesneden
- 1 bird’s eye chili, gesneden
- Halve oranje wortel, gesneden
- 60 ml olie
- 400 g tomaten (uit blik)
- 50 g kokos santen
- 125 g gecondenseerde melk
- 50 g knoflook
- 50 g gember
- 2 tl kurkuma
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl paprika
- 2 tl tandoori masala poeder
- 1 tl zout
- Halve aardappel met schil
- 100 g witte kool
- 40 g rode linzen
- 40 g verse koriander
- 1-2 tl ghee
Akhni Stock
700 ml water
7 groene kardemom
3 laurierbladeren
4 kruidnagels
2 tl zwarte mosterdzaad
2 tl venkelzaad
Halve steranijs
2 tl korianderzaad
2 tl komijnzaad
1 kaneelstok
Bereidingswijze
- Voeg de ingrediënten van de basis saus toe aan een grote pan en zet het geheel net onder water en laat het 1 uur koken.
- Bereid ondertussen de Akhni Stock: Combineer alle ingrediënten van de stock in een aparte pan en kook dit voor 15 minuten.
- Voeg de bereide Akhni Stock toe door het via een zeef in de basis saus te gieten.
- Gebruik een staafmixer om de saus te pureren tot een gladde massa.
- Kook de saus opnieuw voor 1 uur met de deksel erop, zorg ervoor dat je een melkachtige consistentie hebt bereikt op het einde. Je kan eventueel nog wat water toevoegen als de saus te dik is.
Hier de orginele video: