Toen ik op vakantie was in Thailand maakte ik kennis met deze groene curry pasta. Ik heb het recept na mijn reis goed bewaard en elke keer als ik deze curry pasta maak doet het mij weer herinneren aan Thailand. De ingrediënten kun je meestal vinden bij een goede Toko. Probeer het citroengras zo vers mogelijk te kopen, zodat je niet teveel harde houtachtige stukken in je curry krijgt. De wortels van koriander hebben een intensere smaak dan hun stengels en bladeren. Als je het lastig vindt om deze te verkrijgen, kun je ze vervangen door de stengels en bladeren te gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1/2 theelepel komijnzaadjes
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1/2 theelepel zout
  • 5g (1 theelepel) galangal (laos) - schil verwijderd, gehakt
  • 15g (3 eetlepels) citroengras - alleen het onderste 1/3 deel, gehakt
  • 5g (1 theelepel) kaffir limoenblad - gehakt
  • 20g (2 eetlepels) korianderwortel - gehakt
  • 10g (2 eetlepels) sjalotten - gehakt
  • 5g (1 eetlepel) knoflook - geperst
  • 5g (1 theelepel) garnalenpasta
  • 5g (1 theelepel) kurkuma - schil verwijderd, gehakt
  • 20 rawit pepertjes
  • 30g Thaise basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  1. Maal het komijnzaad, korianderzaad en de zwarte peperkorrels in een vijzel tot het een poeder wordt of zo fijn mogelijk is.
  2. Meng de kruiden met de rest van de ingrediënten en stamp ze in 10 minuten tot een pasta in een vijzel tot je een gladde pasta hebt. Je kunt de ingrediënten ook pureren met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
  3. Bewaar in de koelkast. Wat je overhoudt kun je eventueel in de vriezer bewaren. Tip is om het in te vriezen in een ijsblokjesvorm, zodat je een vaste hoeveelheid per keer eruit kunt halen!