Kant-en-klare versies zijn nu algemeen verkrijgbaar in supermarkten, maar niets kan op tegen deze zelfgemaakte groene curry en het is een geweldig gerecht voor een dinertje. Je kunt de saus zo dik en romig maken als je zelf wilt. Deze curry is een van de meest pittige Thaise curries.

Ingrediënten

  • 400 gram crispy tofu
  • 100 gram (4 eetlepels) groene curry pasta
  • 250 ml dikke kokosmelk - houd 30ml (2 eetlepels) apart als garnering
  • 250 ml dunne kokosmelk
  • 4 grote Thaise aubergines - gesneden in stukjes van 1 cm
  • 100 gram kleine Thaise aubergines
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 5 gram (1 theelepel) palmsuiker - optioneel
  • 30 ml (2 eetlepels) vissaus
  • 2 kaffir limoenblaadjes - in stukjes gescheurd zonder de steel
  • 30g Thaise basilicumblaadjes
  • 1 grote, groene chili - schuin gesneden
  • 1 grote, rode chili - schuin gesneden

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de crispy tofu en zet deze aan de kant.
  2. Maak de groene currypasta volgens ons recept.
  3. Doe de dikke kokosmelk in een wok of pan en bak 3-5 minuten, constant roerend, tot de kokosolie begint te scheiden.
  4. Voeg daarna de groene currypasta toe en bak 1-2 minuten.
  5. Zodra de pasta gekookt is, voeg je de dunne kokosmelk toe. Voeg, zodra het geheel kookt, de grote en kleine aubergines toe.
  6. Laat ongeveer 4 minuten sudderen tot de aubergines iets zacht zijn.
  7. Voeg de diepvriesdoperwten toe. Roer door en voeg vervolgens de palmsuiker langs de rand van de wok toe zodat het smelt. Voeg daarna de vissaus, kaffir limoenblaadjes en de helft van de Thaise basilicumblaadjes toe.
  8. Zet het vuur uit en serveer, gegarneerd met de grote groene chilipepers, grote rode chilipepers, de overgebleven basilicumblaadjes en de resterende dikke kokosmelk.