Niet iedereen is fan van tofu (ofwel tahoe). Vaak wordt de consistentie als te zacht ervaren en de smaak saai bevonden. Het mooie van tofu is juist dat het zich perfect leent om smaken helemaal in zich op te nemen. Met dit basisrecept kun je nog alle kanten op, dus voeg eventuele kruiden toe na het mengen met de zonnebloemolie.
Ingrediënten
- 500 gram tofu
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4-6 eetlepels maizena
- 2 eetlepels sojasaus
Verder nodig: twee snijplanken en een zware pan of boek(en)
Bereidingswijze
- Snijd de tofu in plakken van ca 1cm dikte. Leg ze op een plank bedekt met een theedoek en leg daar nog een andere theedoek overheen. Leg de tweede plank hierop en zet er een zwaar voorwerp op. Laat vervolgens 25 minuten zo staan.
- Verwissel de theedoeken en laat nogmaals 25 minuten staan.
- Snijd de tofu in blokken van grootte naar eigen wens.
- Meng de tofu met de zonnebloemolie.
- Voeg hierna indien gewenst nog verdere kruiden/smaakmakers/sojasaus toe.
- Als de olie goed is ingetrokken, meng je de tofu met de hoeveelheid maizena tot deze de maizena niet meer opneemt.
- Verhit olie in de pan op middelhoog vuur. Bak de tofu goudbruin.
- Voeg de tofu als laatste toe aan je gerecht, zodat het zijn krokante korstje zo lang mogelijk behoudt.