Soms maak je de lekkerste dingen van overgebleven ingredienten van maaltijden de dag ervoor. Zo hadden wij een half geroosterde knolselderij en wat chimichuri met dragon. Binnen 10 minuten stond deze heerlijke soep op tafel. Als je geen tijd hebt om de knolselderij 4 uur te roosteren in de oven, dan adviseren wij om de knolselderij in blokjes te snijden en van te voren aan te bakken. Ook gebruiken wij in dit recept gerookte parmezaanse kaas. Die hebben wij zelf gerookt, maar je kan natuurlijk ook normale parmezaanse kaas gebruiken. De reden dat wij dit gedaan hebben is om de mostersoep die typische rokerige smaak van het spek te geven. Als je niet vegatarisch bent dan is gerookte spek een perfect manier om dit alsnog toe te voegen.
Ingrediënten
- 2 theelepel roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 halve geroosterde knolselderij
- 3 eetlepels chimichuri
- 1 hand gerookte parmezaanse kaas
- Mespuntje gerookte paprikapoeder
- 300ml water
- 1 eetlepel grove mosterd
- 3 flinke eetlepels melkpoeder
- Theelepel bouillonpoeder
- Fijngesneden peterselie (garnering)
- 3 gekookte eieren.
Bereidingswijze
- Zet een hoge pan op het vuur en doe hier olijfolie en boter in
- Versnipper de ui en voeg deze toe aan de pan, zet dit op zacht vuur totdat ze zacht en glazig zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Los alvast het melkpoeder op in het water en kook de eieren voor 6:30 minuten.
- Snijd de geroosterde knolselderij in blokken en voeg deze toe aan de pan, zet het vuur hierbij op middelhoog/hoog vuur.
- Voeg de chimichuri, de bouillon, het gerookte paprika poeder en de mosterd soep. Blijf goed roeren en zorg ervoor dat het niet aanbrand. Doe dit voor ongeveer een minuut en voeg dan het water met het melkpoeder toe en.
- Voeg als laatste de gerookte parmezaanse kaas toe.
- Laat het geheel nog heel even 2 minuten koken en maak er dan een gladde soep van met een keukenmachine of staafmixer.
- Garneer het geheel met peterselie en nog een beetje parmezaanse kaas en een gekookt ei en verse gemalen peper.