Wij houden ontzettend van pindakaas en maken deze het liefst zelf. Eigenlijk kwam dit doordat het ons opviel dat pindakaas in de supermarkt eigenlijk vrij duur is vergeleken met die van de kiloprijs van pindas. Het is namelijk vrij makkelijk vergelijken, aangezien goede pindakazen vooral uit pindas bestaan. In dit recept leggen we je de basis uit van een goede pindakaas.

Ingrediënten

  • 350 gram pindas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden convectie hetelucht.
  2. Sprijdt de pindas uit op een baplaat met bakpapier.
  3. Wanneer de oven voorwarmd is rooster de pindas dan 10 minuten. Houdt ze goed in de gaten, en zorg dat ze mooi goudbruin zijn. Wij adviseren bij twijfel ze eerder eruit te halen dan nog verder te roosteren.
  4. Doe de geroosterde pinda’s in een keukenmachine. Laat de keukenmachine nu op de snelste stand draaien voor 1 minuut en schep dan 2 eetlepels pinda’s eruit en zet die opzij. Deze zullen we aan het einde toevoegen om de pindakaas weer wat ‘body’ te geven.
  5. Laat nu de keukenmachine op de snelste stand voor minimaal 3 minuten draaien. Het duurt namelijk een poos voordat de oliën zich losmaken uit de pinda’s en je zult zien dat het mengsel langzaam een emulsie begint te vormen, de pindakaas begint meer te ‘klotsen’ in je keukenmachine.
  6. Wanneer de pindakaas zijdezacht eruit ziet voeg dan weer de twee eetlepels gehakte pinda’s toe en laat alles nog even draaien op middelmatige snelheid om alles goed te mengen.
  7. Doe daarna de pindakaas in een mooie pot.