Warme kruiden, dikke rozijnen en knapperige noten maken deze kruidenkoek de perfecte traktatie voor een kille herfstdag. Of je er nu van geniet met een kopje koffie of thee, of het deelt met vrienden en familie, deze kruidenkoek maakt mensen blij!
Ingrediënten
- 200 g boter
- 275 g bruine suiker
- 2 eieren
- 2 pakjes vanillesuiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel pumpkin spice of koekkruiden
- 9 g bakpoeder
- 300 g bloem
- 200 g rozijnen
- 200 g grof gehakte walnoten (of een mix van walnoten en amandelen)
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 200°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm met een hoogte van 5 cm in.
- Klop in een grote mengkom de boter en de suiker romig.
- Klop de eieren een voor een erdoor tot ze volledig zijn opgenomen.
- Roer de vanillesuiker, kaneel en gemengde kruiden erdoor.
- Zeef het bakpoeder en de bloem erdoor en meng tot alles goed gemengd is.
- Roer de rozijnen en gehakte noten erdoor.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de koek 30 minuten op 200°C onderwarmte, daarna 30 minuten op 150°C onderwarmte.
- Haal de kruidenkoek uit de oven, verwijder de cake van de bakvorm en laat hem volledig afkoelen. Als het is afgekoeld, snijd je het in stukken en bewaar je het in een Tupperware-bakje of in bakpapier gewikkeld.