Deze saus is een van mijn persoonlijke favorieten aller tijden en een echte geheime schat in de receptencollectie van onze familie. Als je me een bord zou geven met alleen deze saus, zal ik een gelukkig man zijn. Serieus, ik kan liters van dit spul drinken. Deze saus is de perfecte balans tussen zoet en hartig, waarbij de balsamicoazijn en suiker voor een vleugje zoetheid zorgen en de wilde bouillon voor een rijke, diepe smaak. De room voegt een romigheid toe en geeft de saus de donkerbruine chocoladekleur en dat brengt alles samen. Deze saus is perfect om te serveren bij rood vlees.

Ingrediënten

  • 100 ml rode balsamicoazijn
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 500 ml wildfond
  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Combineer de balsamicoazijn en suiker in een stalen pan. Kook op middelhoog vuur tot het mengsel dikker wordt en stroperig wordt. Roer constant om aanbranden te voorkomen.
  2. Haal van het vuur en voeg de wildfond toe, roer tot alles goed gemengd is.
  3. Zet de pan terug op het vuur en verminder het mengsel met 1/3. De saus zal verder indikken.
  4. Voeg de slagroom toe en laat opnieuw met 1/2 inkoken.
  5. Serveer de saus bij je favoriete roodvleesgerecht en eet smakelijk!