Soms wil je dat je gerecht niet direct naar tomatensaus proeft, daarvoor hebben we deze tomatenpuree iets aangedacht zodat hij meer hartig wordt en zodat je wat meer umami smaken proeft. We doen dit door gebruik te maken van balsamicoazijn en sherry.
Ingrediënten
- 3 eetlepels balsamicoazijn (op basis van een scheutje)
- 4 eetlepels sherry (op basis van een flinke cheut)
- 1 theelepel zatar
- 1 volle eetlepel tomatenpuree opgelost in 4 eetlepels water
Bereidingswijze
- Breng in een roestvrijstalen pan de balsamicoazijn en sherry aan de kook op middelhoog vuur.
- Kook tot het mengsel bijna gekarameliseerd is, af en toe roerend.
- Zodra het mengsel bijna gekaramelliseerd is, voeg je de zatar toe en blijf je 1-2 minuten roeren.
- Roer langzaam de opgeloste tomatenpuree erdoor en laat nog 2-3 minuten koken tot de saus dikker wordt en alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Zet het vuur uit en laat de saus iets afkoelen voordat je hem gebruikt of in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaart.